Иванович надви Скиавоне, може и да има мач с Кириленко



21-02-2012 20:02 | Николай Драгиев

Ана Иванович се класира директно за четвъртфинал на силния турнир в Дубай. Това стана възможно, след като тя победи Франческа Скиавоне с 6:1, 7:5 в първи кръг на турнира.

Сръбкинята трябва да срещне Мария Кириленко във втория си мач, но рускинята се отказа поради контузия от мача си на двойки и до последно не е ясно дали ще играе на сингъл срещу сръбкинята.

Самата Иванович заслужено продължава напред след силно представяне срещу италианката. Само за 20 минути от началото на срещата тя напомни за най-добрите си дни и поведе с 5:0. Скиавоне спаси 5 сетбола преди да вземе първия си гейм и така се размина с лешник.

Вторият сет бе в пъти по-оспорван. Иванович проби за 3:2, но Скиавоне веднага се върна в играта, демонстрирайки своя прословут характер. Иванович все пак показа, че е по-добрата състезателка днес и успя да приключи мача преди евентуален тайбрек - 7:5.

Напред в турнира продължава и Даниела Хантухова, която трудно обърна Полона Херцог след 1:6, 7:5, 7:6.

Симона Халеп разби Анастасия Павлюченкова с 6:4, 6:2 и във втори кръг ще играе с Каролина Вожняцки.

Напред продължава и Агниешка Радванска с успех 6:1, 6:7, 7:5 над Александра Вожняк от Канада.

Победа с 6:4, 6:3 постигна Пън Шуай над Марион Бартоли и това е една от изненадите на турнира. Китайката ще играе с Даниела Хантухова в следващата фаза.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини