Световната №7 сложи край на приказката на Пиронкова



16-02-2012 21:00 | Станко Димов

Участието на Цветана Пиронкова на силния турнир в Доха приключи. В среща от трети кръг най-добрата ни тенисистка отстъпи след 3:6, 3:6 от поставената под №5 в схемата Марион Бартоли. Французойката показа по-уравновесена игра и успя по хитър начин да използва от слабостите в представянето на Цвети, с което си заслужи победата.

И в двете части Бартоли навлизаше в силни серии, като печелеше по 4 поредни гейма. Въпреки отпадането Пиронкова трябва да бъде доволна, тъй като си тръгва от Катар със 125 точки, които ще и осигурят прогрес в ранглистата. Освен това Цвети ще прибере и чек за $22 000.

Пиронкова започна добре двубоя и в първите си два сервис-гейма загуби само една точка. Също толкова изразителна обаче бе и Бартоли. Статуквото на корта се запази до петия гейм, когато французойката стигна до пробив. От тук до края на сета Цвети не успя нито веднъж да вземе подаването си и логично отстъпи с 3:6.

Статистиката от първата част също бе изцяло на страна на французойката – 10 уинъра и 9 непредизвикани грешки. Тези показатели при Пиронкова бяха съответно 5 и 12.

Обнадеждаващо започна вторият сет, в чийто първи гейм Цвети поведе с пробив. За съжаление обаче Бартоли отговори подобаващо и подобно на първата част влезе в серия от 4 поредни гейма, за да поведе с 4:1.

Пиронкова намери сили да прекъсне серията на Бартоли и най-накрая взе подаването си, намалявайки резултата до 2:4. За повече обаче нашето момиче нямаше сили и достойно напусна турнира.

Загубата за Цвети бе пета от сблъсъците с Бартоли. До момента българката има само една победа над нисичката французойка – на Уимбълдън през 2010. В спор за място на полуфинал световната №7 Бартоли ще спори с приятната изненада Луцие Шафаржова, която отстрани последователно Каролина Вожняцки и Светлана Кузнецова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини