И Шафаржова разкри Вожняцки след 56 уинъра



15-02-2012 19:17 | Станко Димов

Пропадането на Каролина Вожняцки продължава с пълна сила. След като преди няколко слезе от върха на ранглистата, сега датчанката е сериозно заплашена дори да загуби четвъртата позиция, на която се намира в момента.

Вожняцки загуби още във втори кръг на турнира в Доха, след като отстъпи с 6:4, 4:6, 6:7 пред Луцие Шафаржова. Това означава нова загуба на точки, тъй като миналата година датчанката достигна до финал в надпреварата.

Вожняцки спокойно може да съжалява за днешната загуба, след като в края на третия сет получи 3 последователни мачбола. Нито един от тях обаче не беше реализиран. В последствие се стигна до решителен тайбрек, където чехкинята поведе с 6:3 точки на свой ред получи 3 последователни точки за успех. За разлика от Каро, Луцие не показа никакво колебания и моментално довърши съперника си.

Любопитното е, че левичарката се оформя като един неудобен за Вожняцки съперник. Макар да имат само 3 изиграни двубоя, чехкинята може да се похвали с 2 победи, при това на различни настилки.

В днешната среща Шафаржова записа впечатляващите 56 уинъра, срещу скромните 15 за датчанката.

Вече бившата №1 в света Вожняцки ще има точно 3 седмици за размисъл. На седми март започва суперсилния турнир в Индиън Уелс, който има славата на „5-ти турнир от Големия шлем”. И в него Вожняцки има да защитава куп точки, след като миналата година триумфира в надпреварата (на финала победи Марион Бартоли).

При нова ранна загуба големи печеливши може да се окажат Саманта Стосър и Агниешка Радванска, които дишат във врата на Вожняцки в ранглистата.

Както е известно по-рано през деня в Доха отпадна и шампионката от миналата година Вера Звонарьова, която се отказа поради контузия в началото на третия сет на двубоя с Моника Никулеску.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини