Федерер: Амбицията е същата - искам да съм №1 (видео)15-02-2012 10:00 | Николай Драгиев

16-кратният шампион в турнири от Големия шлем Роджър Федерер за пореден път обяви в Ротердам, че все още има желание да оглави световната ранглиста. Въпреки доминацията на Новак Джокович през 2011-а година.

Въпреки амбицията си, Федерер не е печелил трофей от Големия шлем вече две години. Именно това поражда непрекъснати въпроси към него дали продължава да е мотивиран.

Федерер е бил номер 1 в продължение на цели 285 седмици.

"Все още мога да се справя с напрежението да бъда номер 1 в света. Това не се е променило, въпреки всички мои успехи. Имам същата амбиция, просто историята е малко по-различна. Имам страхотна кариера до момента. Желанието и амбицията ми са практически същите като в началото. Сега съм в ситуация да имам семейство и да не съм номер 1," коментира Федерер от Ротердам, където днес започва своето участие.

"Все още изпитвам страхотна радост от играта и пътуванията по света. Все още искам да печеля турнири. Това е най-важното. Това е и начинът, чрез който мога да се върна като номер 1. Потенциално. Нужно е да намеря начин да спечеля, след като загубих на последните два турнира," смята още Федерер.

Днес от 20,30 часа Федерер стартира срещу французина Никола Маю.

Швейцарецът твърди, че се чувства в отлична физическа форма, въпреки мачовете за Купа "Дейвис" през уикенда.
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини