Федерер вече е Ротердам; отрече да обвинил за поражението Вавринка (видео)13-02-2012 20:55 | Николай Драгиев

Роджър Федерер отрече да е обвинявал Станислас Вавринка за поражението на Швейцария от САЩ за Купа "Дейвис". Подобен коментар бе приписан на Федерер след загубите на сингъл от първи ден на турнира, когато той допусна поражение с 1:3 сета от Джон Иснър.

Тогава Федерер коментира, че Вавринка не е успял да покаже най-доброто от играта си срещу Марди Фиш и да постави американците под напрежение. Швейцарецът обаче не е хвърлял вината за цялостната загуба върху своя добър приятел и съотборник.

"Стан не бе на върха на възможностите си срещу Фиш и пропусна да постави САЩ под напрежение," обясни тогава Федерер.

"Това, което казах за Стан бе тълкувано погрешно. Никога не съм го обвинявал. Казах, че играхме добре, а САЩ бяха твърде силни. Ще говоря със Северин Люти и Стан, за да съм сигурен, че няма проблем. Това е нещо, което бе изфабрикувано от пресата," заяви Федерер днес при пристигането си в Ротердам.

Самият Федерер ще стартира участието си в холандския град в сряда.

"Винаги съм знаел, че някога ще се завърна тук. Не съм играл на този турнир от 13 години. През тази година реших да играя само един турнир през февруари. Надявам се, че и в следващите години пак ще играя тук," заяви Федерер.

 
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини