ВИДЕО: Федерер очаква "предизвикателството" Джокович



09-09-2011 22:08 | Николай Драгиев

Роджър Федерер подкрепи решението на организаторите да преместят финала на US Open за понеделник. Според него съществуващата "Супер събота" дава огромно предимство на единия от финалистите.

"Не мисля, че системата не е добре работеща в първите кръгове, а след това и Супер съботата също. Не смятам, че на турнирите от Големия шлем единият играч трябва да получава предимство, какъвто е случаят тук. Това не трябва да се случва преди големи мачове, каквито са финалите. Така че решението да се премести за понеделник, е добро. Без покрив сегашната система не е реалистична оттук нататък," заяви Федерер.

Швейцарецът не пропусна да припомни, че преди година е "бързал" да приключи мача си срещу Новак Джокович, за да не е неравностоен евентуалния финал с Рафаел Надал. Тогава той пропусна два мачбола и загуби в петия сет от сърбина.

"Вярно е, че мислех за финала с Рафа и не исках да губя никаква енергия. Може би това е една от причините да не играя добре в два от сетовете. Вероятно трябваше да спечеля този мач. Никъде другаде освен на US Open не може да се случи да играеш в поредни дни мачове 3 от 5 сета. Няма голям смисъл за мен."

Федерер коментира и предстоящата битка със световния номер 1 Джокович. Двамата ще играят за пета поредна година на US Open.

"И двамата ще подходим доста агресивно. Той се представя много добре в последната година. Вдигна играта си на по-високо ниво, но според мен това се дължи на подобрената му увереност. Мачовете помежду ни винаги са страхотни и са битка от основната линия. Той прави чудесен сезон и е предизвикателство за мен да играя с него."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини