Джокович с пети пореден полуфинал на US Open (видео)



09-09-2011 03:14 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за пети пореден път за полуфинал на US Open. Той победи със 7:6(2), 6:7(3), 6:0, 3:0 Янко Типсаревич. След 3 часа битка в първите два сета, Типсаревич не издържа физически и бе принуден да се откаже.

За Джокович това е общо 6-и пореден полуфинал в турнири от Големия шлем, което само показва изключителния му прогрес в последната година. Той има общо 13 подобни класирания - 5 на US Open, 3 на Уимбълдън, 3 на "Ролан Гарос" и 2 на Australian Open.

След мача на Джокович останаха само двама състезатели без загубен сет на US Open - Серина Уилямс и Рафаел Надал.

Особено драматичен бе първият сет между Джокович и Типсаревич. Янко поведе с 2:0 в първия сет, но бе обърна до 5:2 от своя сънародник. Стигна се до равенство 5:5, а след това Типсаревич проби и можеше да сервира за 7:5. Това не се случи и Джокович вкара мача в тайбрек. Там той се наложи лесно.

Във втория сет Типсаревич отново поведе, този път с 3:0. В крайна сметка, след изключителна игра и на двамата, отново се стигна до тайбрек. Този път Типсаревич се наложи със 7:3.

Това обаче бе "пирова победа" за Типси, който загуби следващите 9 поредни гейма и се отказа, тъй като физически бе рухнал.

В края и Джокович поиска медицинска помощ. Той е наранил своя палец, от който тече кръв, но изглежда това не е притеснителна травма за световния номер 1.

"Поздравления за Янко, той направи великолепен турнир и игра много силно. Той е мой много добър приятел и не е лесно да играя с него. Намира се във формата на живота си и му пожелавам да се възстанови бързо. Направихме двата най-добри сета на US Open и в тях той бе по-добър.

"Още в третия сет усетих, че той не е на 100%, загуби своята скорост при придвижване. Въпреки това направихме 3 часа страхотен тенис," уточни Ноле, който поясни че нараненията му палец е добре и той няма физически проблеми.

"Физически и аз имах някои затруднения. Нивото бе много интензивно."

Джокович коментира и преместването на финала за понеделник. "В Ню Йорк определено има проблеми с дъжда в последните години. Може би за нас в горната част на схемата е по-лесно. Ако трябва да съм честен, не съм много доволен заради Купа "Дейвис", която е следващата седмица. Сега ще гледам Федерер и Цонга," заяви сърбинът.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини