Супер Ноле чака Цонга; Типсаревич влезе в топ 20



13-08-2011 04:30 | Николай Драгиев

Новак Джокович за пореден път нагледно демонстрира изключителната си класа и като истински лидер в световната ранглиста достигна безапелационно до полуфиналите на "Мастърс 1000" в Монреал. Сърбинът надигра с 6:2, 6:1 номер 7 в света Гаел Монфис за малко повече от час игра.

Така Ноле, който миналата година загуби в полуфиналите от Роджър Федерер, сега ще трябва да се справи с друг французин - Жо-Вилфред Цонга за място на финал. Цонга без проблеми преодоля Николас Алмагро с 6:4, 6:4.

Джокович се доближи и до рекордна пета "Мастърс 1000" титла за един сезон. През цялата 2011-а той вече има общо 8 трофея и 51 победи от 52 мача.

Двубоят между Джокович и Монфис започна обещаващо. Двамата изиграха 4 гейма за 2:2, на много високо ниво и зарадваха публиката. Световният номер 1 обаче превключи на друга скорост след този момент и даде само един гейм на Монфис до края на мача. Французинът бе видимо щастлив, че се отърва от геврек във втория сет.

Интересното е, че Цонга все още има положителен баланс срещу Джокович - 5:3. За последно те играха на Уимбълдън 2011 и там сърбинът нагледно демонстрира, че е по-добрият играч за успеха с 3:1 сета.

В другия полуфинал в Монреал ще видим Марди Фиш срещу Янко Типсаревич.

Фиш се наложи с 6:3, 6:7, 6:0 над Станислас Вавринка, показвайки отлична игра в решителния трети сет.

Типсаревич продължи чудесното си представяне и донякъде изненадващо нанесе поражение на Томаш Бердих в два сета - 6:4, 6:4.

Фиш, който се намира на рекордната за него 8-а позиция в световната ранглиста, води с 3:1 победи в мачовете с Типсаревич до момента.

Добрата новина за Типсаревич е, че от новата седмица за първи път ще бъде в топ 20. А там има още двама сърби - Джокович и Виктор Троицки. "Целите ми преди сезона бяха да вляза в топ 20 и да спечеля титла. Остана ми само втората цел," коментира доволният Янко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини