Джокович: Отговорността да си №1 тежи (видео)



12-08-2011 19:10 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович призна, че му е трудно да даде прогноза колко време ще се задържи като лидер в ранглистата. Сърбинът отчете, че малко или повече върху него има повече напрежение, когато играе като номер 1 в света.

"Нищо не се е променило в моя подход към турнирите. Все пак едва от четири седмици съм на върха. Разбира се, всички гледат на мен по съвсем други начин, което можеше да се очаква. Освен това отговорността на корта и извън него е по-голяма. Ти представяш не само себе си, но и тениса като цяло," категоричен е Новак.

"Може би всичко това внася известна тежест върху плещите ти. Но това е предизвикателство. Това е нещо, за което винаги съм мечтал. Дали ще продължи дълго? Ще ми повлияе ли? Ще имам ли проблеми да овладея емоциите си? Вижте, осъществих мечтата си да стана номер 1 и това е всичко, за което мисля. Наслаждавам се на момента."

Новак също определи като изненада отпадането във втори кръг на "Мастърс 1000" на Анди Мъри и Рафаел Надал като изненада.

"От тях се очаква да играят винаги в последната фаза на турнирите. Но това е спортът, тенисът. Техните съперници играха страхотно. Просто трябва да продължиш, идва нов турнир."

Ако през тази седмица Ноле спечели в Монреал, той ще стане първият играч след Пийт Сампрас, който печели първия си турнир като номер 1. В тази си роля след него не се справиха Лейтън Хюит, Хуан Карлос Фереро, Анди Родик, Роджър Федерер и Рафаел Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини