Цонга за фаворитите: Никой няма да бъде пощаден



12-08-2011 09:15 | Станко Димов

Жо-Вилфред Цонга е сред героите на деня. Французинът се класира за ¼-финал на „Мастърс 1000” турнира в Канада, след като се справи с двукратния шампион Роджър Федерер. След двубоя Цонга сподели, че израстването на момчетата извън Топ 5 вече не е тайна за никого, като даде пример с отпадането на Рафаел Надал и Анди Мъри, които стегнаха куфарите още на старта.


„Наистина играх добре тази вечер. Създавах си възможности и се възползвах от тях. Много съм щастлив от начина, по който спечелих мача”, сподели 13-ият в схемата.


„Всички момчета продължават да се развиват. Вярвам, че нито един от лидерите няма да бъде пощаден, ако се отдаде такава възможност. Погледнете какво се случи с Рафа Надал и Анди Мъри. Единственият, който продължава е Новак Джокович, а той е над всички останали”, каза още Цонга.


Въпреки, че само преди няколко седмици Цонга победи Федерер с 3:2 сета на Уимбълдън, при това след като губеше в резултата с 0:2 той сподели, че успехът му тази вечер е най-голямата му победа до момента. „Мисля, че това е мачът, в който играх най-добре. Не е лесно да се изправиш срещу Федерер в толкова ранен етап. Надявам се, че ще продължа с победите”.

 

Любопитното е, че това бе трета победа и втора поредна за Цонга от 7 мача срещу швейцареца. Само преди няколко седмици двамата премериха сили на Уимбълдън, където французинът осъществи фамозен обрат от 0:2 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини