Пиронкова загуби третия си мач за 24 часа - отпада в Париж



07-02-2010 20:20 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова не издържа физически на тежките мачове, които се наложи да изиграе в последната седмица за "Фед Къп" и логично отпадна в квалификациите на турнира в Париж с награден фонд 700 хиляди долара. Тя загуби третия си мач за деня с 4:6, 3:6 от Дария Кустова от Беларус.

 

Вчера първата ни ракета разгроми и Мишел Ларчер де Брито, донасяйки победата на България над Португалия за "Фед Къп". По най-бързия начин тя се придвижи до Париж, където организаторите специално заради нея промениха програмата и изместиха мача и за неделя.

 

В първия кръг на квалификациите днес, тя победи 853-ата в света германка Ванеса Хенке с 6:1, 6:1. Двубоят продължи скромните 45 минути, но явно дойде в повече на първата ни ракета.

Малко по-късно Цвети се изправи във втория кръг със 119-ата в света Дария Кустова от Беларус. Двубоят не започна добре за българката, която допусна ранен пробив. От това се възползва Кустова, която с блестящ сервис затвори сета с 6:4.

 

Втората част не бе много по-различна. Двете си размениха по един пробив, но Кустова бе по-настоятелна и взе нов, който се оказа достатъчен. Тя отново започна да сервира отлично и затвори с 6:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини