Алекс Лазаров записа най-голямата победа в кариерата си до момента



26-09-2022 19:53 | Tennis24.bg

Александър Лазаров записа първата си победа в основна схема на Sofia Open! Националът на България за Купа „Дейвис“ се наложи със 7:5, 6:3 над Иржи Лехечка (Чехия, №74 в ранглистата) в среща от първия кръг на надпреварата в „Арена Армеец“. За Лазаров това е първи успех над тенисист от топ 100 на ранглистата, както и първи успех в основна схема в световния тур. 

Българинът започна страхотно двубоя и успя да пробие за преднина 3:1, но Лехечка отговори светкавично и изравни за 3:3. В 12-ия гейм Лазаров нанесе нов удар, който беше с цената на сета – 7:5. Хванал вълната с емоции, Лазаров увеличи серията последователни геймове на 5, повеждайки с 3:0 във втората част. От тук до края той не допусна колебания и заслужи най-голямата победа в кариерата си до момента. 

„Чакам тази победа от 2015-та година. Чувствам се удовлетворен и една голяма тежест ми падна от раменете най-накрая!“, каза Лазаров в интервюто на корта.  

„Работих много за този момент. Най-накрая успях да контролирам емоциите си. В началото на годината загубих моите баба и дядо. Това ме накара да започна да работя здраво и да развия таланта, който имам. Тази победа е за тях.  Тя е и за всички хора, които ме подкрепят“, каза още Лазаров. 

Съперникът на Алекс във втория кръг ще бъде Лоренцо Музети, който миналата година загуби на старта в София от Димитър Кузманов. „Тази година е различна, във форма е. Спечели АТП 500 турнир, след като победи настоящия №1 Карлито. Очаквам труден мач, надявам се да овладея емоциите“, сподели Лазаров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини