Първите трима поставени в квалификациите заслужиха място в основната схема



26-09-2022 16:41 | Tennis24.bg

Без сериозни изненади премина вторият финален квалификационен кръг на Sofia Open 2022. Поставеният под №1 в пресявките Юго Умбер се наложи с 2:0 сета над Филип Жиану (Румъния), в отделните части 6:3, 7:6 (3). Левичарят доминира на корта в първия сет, който затвори след половин час игра. През втората част срещата бе по-равностойна и се стигна до тайбрек, спечелен убедително от Умбер. Следващият съперник на Умбер ще бъде участващия с „уайлд кард“ Димитър Кузманов (България). 

За основната схема се класира и вторият поставен в квалификациите Ян-Ленард Щруф. Германецът победи с 6:3, 6:4 Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и за трети път в кариерата си (след 2019 и 2020 г.) ще играе в основна схема в София. В първия кръг на основната схема Щруф ще срещне Душан Лайович (Сърбия). 

Въпреки поражението, шампионът от 2018 г. Башич също намери място в основната схема като „щастлив губещ“, заемайки мястото на Джак Дрейпър (Великобритания). В първия кръг Башич ще премери сили с Нуно Борхес (Португалия). 

Третият поставен Жофри Бланкано (Франция) за втори пореден ден осъществи обрат и също заслужи място в основната схема. След като в неделя надви Робин Хаасе (Нидерландия), в понеделник Бланкано се справи и с Андреас Сепи (Италия) – 2:6, 6:3, 6:4. В първия кръг Бланкано ще играе с Марк-Андреа Хюслер (Швейцария).

Към основната схема на Sofia Open 2022 продължава и Драгош Мъдъраш (Швеция), който надви 6:4, 6:2 представителя на България Пьотр Нестеров. В първия кръг Мъдъраш ще играе с осмия поставен Оскар Оте (Германия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини