Пиронкова и Кузманов директно от Ролан Гарос (подкаст)



26-05-2021 20:30 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова и Димитър Кузманов са виртуалните гости на епизод 15 на подкаста за тенис на БНР „Начален удар“, посветен на българското представяне на „Ролан Гарос“.


Двамата разказаха от Париж за своите двубои, за впечатленията от турнира от Големия шлем и за очакванията си.

„Беше много труден мач и физически, и психически - последен кръг, много трудни условия за игра, но в крайна сметка победата ме прави много щастлива. Имах своите грешки в двубоя срещу американката, но успях да ги напасна и нивото ми на игра в края беше много по-добро отколкото в началото“, призна Цвети след трисетовата победа.

Кузманов пък записа първо участие в турнирите от Голямата четворка.

„Емоциите, адреналина, чувството да бъдеш тук са нещо несравнимо. След 22 години (откакто тренирам тенис)достигнах до най-голямата сцена и моя най-любим турнир от Шлема. Турнир, в който съм играл преди 10 години при юношите. Сбъднах мечтата си! Изиграх много добър мач срещу противник, който се намира в много добра форма. Първият сет беше един от най-добрите, които съм играл тази година. Но после не успях да задържа този ритъм. Никога не се оправдавам, но все още не съм възстановен от прекарания коронавирус.  Чакам с нетърпение следващите турнири, защото идват Уимбълдън и US Open, които са също мои големи мечти и цели“, разкри пловдивчанинът, който пожела успех на всички български тенисисти на „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини