Томова с чист успех в квалификациите на Ролан Гарос



25-05-2021 19:33 | Tennis24.bg

Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите на Ролан Гарос. Българката победи с 6:3, 6:4 Наталия Вихлянцева от Русия, която е номер 163 в световната ранглиста. Срещата продължи 88 минути.

Във втория кръг Томова ще играе срещу победителката от мача между №155 в света Куруми Нара от Япония или №171 Джулия Гато-Монтиконе от Италия.

Вики проби още в първия гейм на мача и запази преднината си до края на сета - 6:3. Втората част започна с размяна на по един пробив. Томова стигна до нов пробив за 5:3, но веднага допусна рибрейк - 5:4. При този разултат Вики поведе с 40-0 при сервис на рускинята, но изпусна три мачбола. При четвъртата си възможност Томова успя да затвори срещата в своя полза.

По-късно днес Цветана Пиронкова започва участието си в турнира. Пиронкова, която е поставена под номер 10 в пресявките, започва срещу американката Керълайн Долъхайд, която е на 164-то място в ранглистата.

Вчера за втория кръг на пресявките се класира Елица Костова. В среща от първия кръг българката се наложи с 6:3, 6:2 над представителка на домакините Салма Джоубри, която участва в пресявките след предоставен "уайлд кард". Във втория кръг Костова ще играе срещу Екатерине Горгодзе от Грузия (№222 в света).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини