Кузманов: Тежка загуба, но показах тази моя пуста борбеност



09-11-2020 21:31 | Tennis24.bg

Разочарован от загубата, но и горд от борбеността, която показа. Така Димитър Кузманов прие поражението с 6:4, 4:6, 4:6 от Салваторе Карузо на старта на Sofia Open. Срещата продължи близо два часа и половина, през които Мико игра като равен с равен с италианския си опонент.  На виртуалната пресконференция след двубоя Кузманов благодари сърдечно на организаторите на Sofia Open и изрази надежда, че надпреварата ще продължи да се провежда и през следващите години. Кузманов сподели също, че двубоят срещу Карузо е бил най-силният му за петте издания на турнира до момента.

Ето още какво каза Мико:

„Неприятна и тежка загуба за мен, показах много добра игра през целия мач, успях да изпълня указанията, които имах от моя треньор. За съжаление, в последния ми сервис-гейм на третия сет допуснах пробив, който беше решаващ. Но, за пореден път съм горд от себе си, защото тази моя пуста борбеност не ме остави и в този мач. Колкото и да е неприятна загубата имам вътрешно удовлетворение, мисля, че и феновете са изпитали удоволствие от видяното от мен.

Това беше най-доброто ми участие от всички издания на Sofia Open до момента. Вече съм много по-опитен, зад гърба си имам доста мачове, самочувствие, спокойствие. Но, колкото и да си опитен на такова ниво, когато играеш пред родна публика винаги има леко напрежение, което е нормално, изпитва го всеки спортист.

Относно сезона лично за себе си мога да кажа, че съм доволен от това, което успях да изиграя, колкото и кратко да беше то. Все още продължавам на двойки и имам още мачове до края на сезона. Надявам се да направя поне още два мача на двойки, след това сезонът ще приключи. Надявам се всичко с пандемията да е наред и да участваме на ATP Cup и Купа „Дейвис“ догодина. Доволен съм, с оглед на всички турнири, които изиграх, годината беше успешна за мен.

Най-важното е турнирът да продължава да се провежда. Това е страхотен турнир за нас и спорта в България като цяло. Искам да поздравя организаторите и всички, които работят зад сцената. Надявам се турнирът да продължи занапред.

Най-голямото ми разочаровани е, че не успях да зарадвам всички зрители с една победа днес“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини