Кузманов опита всичко, но не успя да надвие Карузо



09-11-2020 20:47 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов отпадна на старта на Sofia Open 2020. Националът на България за Купа „Дейвис“ изигра силен двубой срещу Салваторе Карузо (Италия), но отстъпи с 6:4, 4:6, 4:6 след близо два часа и половина игра. Срещата беше решена буквално от няколко точки, в които Карузо успя да запази концентрация и излезе победител. Във втория кръг той ще играе с втория в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада.

Двубоят започна отлично за Кузманов, който след ранен пробив поведе с 2:0 гейма. Карузо обаче успя да реагира светкавично, като на свой ред върна брейка и изравни за 2:2.

Последваха минути, в които двамата безпроблемно взимаха подаванията си. Така се стигна до осмия гейм, в който при преднина 4:3, Мико получи 3 последователни възможности да пробие отново. В този момент обаче началният удар на Карузо влезе в употреба и след няколко отлично пласирани сервиса италианецът стигна до равенство. Впоследствие дойде и четвърти брейк-бол за Кузманов, но и той беше неутрализиран. Карузо успя да излезе „сух“ от ситуацията и след много труд изравни геймовете - 4:4.

Минутки по-късно, сервирайки при 4:5, Карузо отново беше изправен в идентична ситуация – 0:40. Този път точките за пробив бяха с цената на сетболи. Италианецът отрази първите два, но при третия се наложи Кузманов – гейм и сет за българина след 44 минути игра.

Събитията на корта се промениха през втората част. Кузманов откри резултата с гейм на 0 на сметката си, но следващите 5 гейма бяха за Карузо. Италианецът значително изчисти играта си и това даде резултат. Сервирайки при 5:3 Карузо допусна връщане на един от пробивите, но когато трябваше да затваря сета при 5:4 не трепна и вкара мача в решаваща трета част.

В третия сет първи до точки за пробив стигна Карузо, но Кузманов се справи отлично и обърна третия гейм от 15:40. Последваха изключително равностойни минути, в които и двамата печелеха сервис-геймовете си сравнително убедително. За съжаление, първият пробив в сета дойде в деветия гейм и бе на сметката на Карузо. Сервирайки за мача при 5:4 италианецът не трепна и си осигури място във втория кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини