Манарино и Поспишил с трисетови победи на старта



09-11-2020 17:34 | Tennis24.bg

Адриан Манарино и Вашек Поспишил започнаха с трудни победи участието си петото на издание на Sofia Open. В изцяло левичарски дуел, поставеният под номер 5 французин елиминира „щастливия губещ“ Мартин Клижан (Словакия) с 3:6, 6:1, 7:5 след малко повече от два часа игра.

Манарино пласира 10 аса и стигна до обрат след късен пробив в 11-ия гейм на решаващия трети сет. Във втория кръг французинът очаква победителя от двубоя между Егор Герасимов (Беларус) и Виктор Троицки (Сърбия).

В друг мач от първия кръг Поспишил навакса пробив пасив в третия сет и отстрани украинеца Иля Марченко, също „щастлив губещ от квалификациите“, с 6:2, 5:7, 7:6(5) след 2:45 часа битка на корта.

Поспишил започна силно и дръпна с 3:0, след което без проблеми затвори първия сет. Втората част беше равностойна, като серия от три поредни гейма в края й позволиха на Марченко да изравни. В третата част украинецът проби за 5:4 и сервираше за мача, но не успя. В следващия си сервис-гейм канадецът се измъкна от 0:40 и срещата трябваше да бъде решена с тайбрек.

В него Марченко поведе с 4:0 точки, но допусна обрат и отпадна. За място на четвъртфиналите Поспишил ще се изправи срещу четвъртия поставен Ян-Ленард Щруф (Германия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини