Французите се хвалят: Избегнахме най-лошия сценарий



26-05-2020 10:33 | Tennis24.bg

Президентът на френската тенис федерация Бернар Гуидичели заяви, че организаторите на „Ролан Гарос“ са избегнали най-лошия сценарий и феновете трябва да бъдат доволни, тъй като турнирът се очаква да се проведе в по-късен етап от годината.

Припомняме, че на 17-ти март, FFT обяви, че „Ролан Гарос“ няма да започне в края на май, както беше по програма, а ще бъде изместен за края на септември и началото на октомври.

Две седмици по-късно организаторите на Уимбълдън обявиха, че надпреварата в Лондон тази година няма да се състои. Прецедент, който не се беше случвал от Втората световна война.

„Избегнахме най-лошия сценарий – окончателната отмяна на „Ролан Гарос“. Отложихме турнира с няколко месеца, което е голямо облекчение. Ще бъдем там за всички любители на тениса, а само това е от значение“, коментира Гуидичели.

От Френската тенис федерация увериха, че ще положат всички усилия „Ролан Гарос“ да се проведе по-късно през годината. Надеждите им са дори, че надпреварата няма да бъде затворена за фенове и такива ще има по трибуните.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини