Циципас: Ползата от пандемията е за околната среда



22-05-2020 12:36 | Tennis24.bg

Шампионът от финалите на АТП в Лондон Стефанос Циципас е философски настроен и намира положителни страни в паузата заради пандемията. Гръцкият тенисист счита, че парализирането на социалния живот на хората е добре за природата.

„Трябва да бъдем поставяни под изолация веднъж в годината и това ще бъде добре за природата. Ползата от тази пандемия е за околната среда. Животът е толкова забързан и човек никога няма време да прекара време със семейството си. А сега имаме тази възможност. Върнах се в миналото, когато бях дете и не пътувах толкова много“, каза Циципас в предаване на живо за Евроспорт.

Той призна, че най-трудната част е да тренира, без да има крайна цел. „Упражнявам се всеки ден, естествено натоварванията не са на 100 процента, но се опитвам да подобрявам играта си. Карам я по-полека, без да натискам, но не си давам и почивка“, каза още 21-годишният тенисист.

Той се възхищава на американската легенда Пийт Сампрас, който също има гръцки корени.
„Пийт Сампрас е един от идолите ми. Баща ми гледаше всичките му мачове, той беше голям фен. Срещнах Сампрас в Индиън Уелс преди няколко години и това беше страхотно преживяване. Неговият стил е уникален - сервис и воле, а освен това има и гръцки корени“, каза Циципас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини