Шарапова: Няма шанс да се завърна



01-03-2020 14:38 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Мария Шарапова коментира в интервю за New York Times, че не вижда вариант някога да се завърне на корта, както това направи наскоро за втори път Ким Клайстерс, а също така и други тенисистки, взели си дълга почивка заради раждането на техните деца. 


"Не. Обещавам ви", отвърна тя на въпрос относно потенциално завръщане някога в бъдещето, като и беше даден пример с Клайстерс и Серина Уилямс.


"Трудно е да се правят такива сравнения, защото хората са различни и преминават през различни неща. Що се касае до жените, винаги има и разговор за семейството, което е голяма част от завръщането на Серина, след като беше далеч от играта за известно време", коментира Шарапова.


Макар да се твърди, че двете не са в много добри отношения, рускинята се изказа ласкаво за Серина Уилямс и нейното бъдеще в спорта. "Ако има някой, който може да счупи рекордите, нямам съмнение, че е тя", коментира Шарапова. Уилямс има 23 трофея от Големия шлем и е на прага да изравни постижението за най-много титли - 24 - което се държи от Маргарет Корт, но вече при няколко опита не успява да го стори.


Шарапова коментира още, че би искала да има деца, но никога не си е представяла да съчетае раждането на такива с живота на професионален тенисист. "Не бих знаела как да се справя и с двете. Да посветаваш часове върху тялото и подготовката си на корта - това не са условия, при които бих искала да имам дете. На мисленото ми със сигурност се отразява и времето, прекарано далеч от майка ми", призна Шарапова, която е далеч от родителите си дълго време, когато като дете се мести в САЩ.


"Има един израз - правиш планове, а Бог се смее. Надявам се да не ми се смее. Имах много добри отношения с моите родители, но искам да дам на детето си чувство на спокойство и за дом", коментира тя.


Маша коментира и наказанието ѝ заради употреба на мелдоний, като призна, че е горда с начина, по който се е справила с този момент от живота ѝ. "Това беше ситуация, през която трябваше да премина, и го направих по най-честния и смирен начин. Да бъда в тази позицията и да бъда толкова уязвим, но да призная, че направих тази грешка и да премина през тези изпитания, продължавайки да тренирам, а след това се върна и да изляза на корта, да се състезавам със същото количество любов към спорта, е невероятен пример. И се гордея с това", обобщи тя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини