В Австралия уверяват: Ще проведем турнира по график



07-01-2020 18:48 | Tennis24.bg

Организаторите на Australian Open не очакват проблеми за провеждането на надпреварата заради горските пожари, бушуващи в страната в последните месеци.

Качеството на въздуха в Мелбърн се понижи драстично до нездравословни нива, но директорът на първия за годината турнир от Големия шлем Крейг Тили съобщи, че ще взимат допълнителни мерки, за да се гарантира провеждането на състезанието, което започва с квалификации след 14 януари.

„Ангажирали сме значителни допълнителни ресурси за анализ, мониторинг и логистика по време на целия турнир. На място ще има метеоролози и експерти за качеството на въздуха, които ще анализират в реално време всички налични данни и ще преценяват за качеството на въздуха на „Мелбърн Парк“, каза Тайли.

Той добави, че организаторите са готови да използват алтернативни съоръжения, ако ситуацията с времето стане рискова по време на турнира.

„Имаме късмет, че разполагаме с три покрити стадиона и осем корта на закрито. Това ще ни позволи да проведем Откритото първенство на Австралия без значение от времето“, заяви Тайли.

Мащабни горски пожари избухнаха по източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври миналата година. Към момента огнената стихия е обхванала значителни територии в югоизточната част на континента в щатите Нов Южен Уелс и Виктория. Няколко района по южното крайбрежие са затворени за туристи, а на жителите им е препоръчано да се евакуират. Пожарите взеха 25 жертви, сред които трима пожарникари, като унищожиха над 6,5 милиона хектара гори, около 2000 жилища и около 3000 административни и стопански постройки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини