Шарапова се включи в кампанията за подпомагане на Австралия



05-01-2020 17:03 | Tennis24.bg

Бившата водачка в световната ранглиста при дамите Мария Шарапова е поредната топ тенисистка, която се включи в благотворителна кампания за Австралия. Рускинята дари 25 хиляди долара в помощ на борбата с горските пожари на Зеления континент.

„В последните 15 години през януари Австралия се превръща в мой дом. Тежко е да виждаш как пожарите унищожават земята, прекрасните семейства и животни. Затова искам да помогна с 25 хиляди долара“, коментира Шарапова в „Туитър“ и предизвика Джокович да последва примера ѝ.

Мащабните горски пожари обхванаха източното крайбрежие на Австралия от средата на октомври миналата година и в настоящия момент огънят се разпространи в югозападно посока на териториите на щатовете Нов Южен Уелс и Виктория, като няколко от южните крайбрежни курорти в страната са затворени за туристи от съображения за сигурност, а жителите им получиха предписание за евакуация.

В резултат на пожарите са унищожени около 6 милиона хектара гори, около 2 хиляди жилищни сгради и около 3 хиляди административни и обществени постройки. Загиналите от пожарите са 23-а, в това число трима пожарникари, а други шестима души са в неизвестност.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини