Кириос помага на пострадалите от пожарите в Австралия



02-01-2020 13:05 | Станко Димов

Ник Кириос показа, че има голямо сърце. Скандалният тенисист обеща, че ще дари по $200 за всеки свой ас, който направи по време на австралийското си турне през месеца. Натрупаната сума ще отиде в помощ на хора, които са пострадали от огромните пожари, с които властите на Зеления континент не могат да се справят от дни.  

„Започвам кампания за подкрепа на засегнатите от пожарите. Ще даря по 200 долара за всеки един ас, който направя по време на турнирите в Австралия“, написа Кириос в профила си в „Туитър“.

От местната тенис асоциация подкрепиха инициативата на Кириос и обявиха, че обмислят различни мероприятия, с които също да помогнат на бедстващите.

Говорейки в навечерието на двубоя с Германия в петък, Кириос добави: „Мисля, че имаме потенциала да направим нещо доста специално. Това, което се случва е трагично. Моят роден град Канбера е под огромен облак от дим, това е най-лошият дим в целия свят в момента. Много ми е трудно да гледам отстрани“.

Изпълнителният директор на Тенис Австралия Крейг Тили сподели, че се подготвят серия от инициативи в помощ на пострадалите.

В момента в Австралия са голяма част от най-популярните тенисисти в света, в това число №1 и №2 Рафаел Надал и Новак Джокович, които ще защитават цветовете на родините си на новия турнир ATP Cup, който стартира в петък в рамките на 3 града – Пърт, Сидни и Бризбън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини