Efbet: Анди Мъри се завръща на голямата сцена



04-10-2019 15:07 | Tennis24.bg

Анди Мъри дава все по-сериозна заявка, че е готов трайно да се завърне на голямата сцена в тениса. 9 месеца след като оповести, че професионалният му път е към своя край, британецът демонстрира, че все още не е казал последната си дума на корта. Бившият №1 в света стигна до първия си четвъртфинал за сезона, като надигра съотечественика си Камерън Нори със 7:6, 6:7, 6:1. Така Анди Мъри влезе в топ 8 на турнира от сериите АТР 500 в Пекин.

 

Такъв резултат не би бил впечатляващ за олимпийски шампион и за носителя на трофея от „Уимбълдън”, ако нямахме предвид всичко, през което той премина в последните месеци. В началото на 2019 г. той обяви със сълзи на очите, че почти сигурно ще трябва да сложи край на кариерата си заради непрестанни болки. Наложи се да направи операция на тазобедрената става и няколко седмици след това надеждата, че не всичко е приключило за Сър Анди Мъри изгря отново. „Сега ми е много по-лесно да тренирам. Не изпитвам никаква болка, всичко е съвсем различно”, коментира 32-годишният ас във връзка с успешното си представяне в Китай.

 

За класиране във финалния турнир на АТР в Лондон след месец e абсурдно да се говори. Преди участието си в Пекин Анди Мъри заемаше 503-а позиция в световната ранглиста. Малко е вероятно шотландецът да успее да се върне челната стотица преди края на годината, освен ако не спечели всички турнири, в които участва. И въпреки че няма специално предвидени ефбет бонуси за траекторията на Мъри, мнозина са склонни отново да заложат на него. Той не се срамува да участва и в Чалънджър тура, въпреки че не би имал проблеми с това да получи „уайлд кард” за всяка престижна надпревара от най-високо ниво. За британеца в момента е важно да натрупа игрова практика и да усети до каква степен може да издържи на натоварването след смяната на тазобедрената става.

 

Не са малко любителите на тениса и специалистите, които сравняват Мъри с Джокович – не като игра, а заради препятствията, през които двамата преминаха. Сърбинът също беше дълго време далеч от корта, загуби десетки позиции от ранкинга си, но успя да се завърне по-силен и отново да стъпи на световния връх. Сега Ноле е лидер в класацията на АТР, а много любители на спортните залози биха използвали своите efbet бонуси, за да заложат на него като краен победител във финалния турнир на професионалистите в Лондон. На голямата сцена все още са и другите изтъкнати ветерани – Роджър Федерер и Рафаел Надал. Скоро може би и Анди Мъри ще се опита да достигне отново до това ниво и да оформи отново голямата четворка в съвременния тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини