Анди Мъри постигна най-голямата победа след завръщането си



Анди Мъри постигна най-голямата победа след завръщането си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-10-2019 10:24 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри, който официално се намира под №503 в ранглистата в момента, постигна най-голямата си победа на сингъл, след като се завърна на корта през лятото. 


Британецът измъкна двусетова победа с два спечелени тайбрека над 13-тия в света италианец Матео Беретини - 7:6(2), 7:6(7) в мач от първи кръг на ATP 500 турнира в Пекин. 


Мачът продължи малко над 2 часа и донесе трета победа на Мъри пред сезона и втора след завръщането му. Предишният му успех беше преди седмица в Жухай, където победи 69-тия в света Тенис Сандгрен. 


Мъри ще получи отличен шанс да запише два поредни успеха в тура за първи път от много време, тъй като във втори кръг ще се изправи срещу квалификанта и свой сънародник Камерън Нори, който продължи напред след 7:6(5), 1:0 и отказване на Кристиан Гарин на старта. Двамата британци не са се срещали до този момент един срещу друг в тура. 


В мача срещу Беретини, Мъри наниза 7 аса и не допусна нито една двойна грешка, вкара 69% от първите си сервиси и спечели 74% от точките при първи и 63% от тези при втори сервис. Той спаси 5 от 7 възможности за пробив пред съперника, като същевременно взе 2 от 5 точки за пробив от съперника си. 


Нещо повече - и в двата сета Мъри първи допускаше пробив, но успяваше да стигне до обрат и да вкара частта в тайбрек, където показваше по-здрави нерви. В първия той беше безгрешен и не загуби нито веднъж подаването си, а ообено драматичен беше вторият тайбрек, в който Мъри отрази два сетбола за съперника, преди да стигне до първия си мачбол, реализиран успешно. 

 

Мъри е бивш шампион в Пекин от 2016-та година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини