Втори пореден успех за Анди Мъри



Втори пореден успех за Анди Мъри
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-10-2019 11:06 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Анди Мъри се поздрави с втори успех в турнира от сериите ATP 500 в Пекин. Мъри надигра със 7:6(6), 6:7(4), 6:1 своя сънародник Камерън Нори след 2 часа и 52 минути битка.


За британеца това е първата серия от две поредни победи в рамките на повече от 12 месеца. През януари Мъри се оперира, а кариерата му беше под въпрос, но успя да се завърне на корта, а в Пекин достигна първия си четвъртфинал от година насам.


По този начин Мъри си уреди двубой със световния №1 и водач в схемата в Пекин - Доминик Тийм. Австриецът победи местния любимец Жижен Жан с 6:3, 6:3 за място на четвъртфиналите.


Анди Мъри ще има възможност да отложи класирането на Тийм за финалите на ATP в Лондон, ако го победи в Китай. Тийм се нуждае от място на финала, за да си гарантира място на финалите още след този турнир.


"Много съм уморен. За първи път правя това след завръщането си. Това е нещо, с което ще трябва да свикна отново. Важна стъпка за мен, страхотно е, че спечелих този мач. Но дори да бях загубил, важното е, че бях способен да изляза в два поредни дни и да бъда конкурентен, да играя добър тенис. Сега съм щастлив, че ще имам ден почивка, за да се възстановя", каза Мъри. 

 

Другият ясен четвъртфинал в Пекин е между Карен Хачанов и Фабио Фонини. Руснакът надигра Жереми Шарди след два тайбрека - 7:6(0), 7:6(5), докато Фонини се справи сравнително леко с Андрей Рубльов, надиграл на старта Григор Димитров - 6:3, 6:4 за италианеца. 


Анди Мъри е шампион в турнира от 2016 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини