Лондон, ден 2: Джокович потегля към кулминацията на сезона



12-11-2018 08:58 | Николай Драганов

След невероятния сезон, в който спечели титлите от Уимбълдън, Синсинати, US Open и Шанхай и се изкачи до №1 в света, Новак Джокович стартира днес последното си предизвикателството - финалите на ATP в Лондон. 


Сърбинът преследва шеста от последния за годината турнир при мъжете, който събира най-добрите осем състезатели през годината. Ако успее да триумфира, той ще изравни рекорда на Роджър Федерер, поставен през 2011-та година - последният сезон, в който Маестрото успя да спечели титлата. 


Неговият първи съперник в Лондон е дебютантът в този турнир Джон Иснър, а мачът е насрочен за 22:00 часа българско време. Преди тях на корта ще видим и другите двама тенисисти в група "Густаво Куертен" - Александър Зверев срещу Марин Чилич, които излизат на корта около 16:00 часа.


До този момент Джокович и Иснър са играли 10 пъти един срещу друг, като сърбинът води с 8:2 победи. Той е спечелил последните им пет сблъсъка, но за последно двамата са играли през 2015-та година. Двете победи на Иснър са в Синсинати през 2013-та и в Индиън Уелс през 2012-та година. В зала двамата са играли два пъти - в Париж през 2013-та и веднъж за Купа "Дейвис" същата година, както и през 2010 отново за националните си отбори, но на червена настилка. 


"Новак е спечелил тази титла пет пъти. Той е големият фаворит тази седмица. Но за мен това е добре, защото нямам много какво да губя. Без съмнение съм аутсайдерът в този мач", коментира Иснър преди двубоя.


От своя страна Джокович получи наградата за завършването на сезона като №1, което му се случва за пети път, изравнявайки Роджър Федерер и Джими Конърс и доближавайки се до Пийт Сампрас, който го е правил шест пъти.


"След Големия шлем и финалите на ATP, да бъдеш №1 е най-голямата цел в нашия спорт. Това е кулминацията на сезона. Много съм горд с това постижение, а този път е още по-специално заради целия процес по завръщането ми и онова, през което преминах в последните 15 месеца", коментира Ноле.


Преди Ноле и Иснър да излязат на корта вече ще бъде ясен първият победител в тяхната група. Александър Зверев води с 5:1 в преките двубои срещу Марин Чилич. Саша е спечелил последните им пет сблъсъка, но най-скорошните четири от тях завършиха в три сета. 

 

В първите два двубоя в Лондон тази година Кевин Андерсън надигра Доминик Тийм, а Кей Нишикори изненада Роджър Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини