Самураят Нишикори поряза Федерер



11-11-2018 23:48 | Николай Драганов

Кей Нишикори постигна впечатляваща победа на старта на финалният турнир на ATP в Лондон. Японецът се наложи за трети път в кариерата си над Роджър Федерер след успех със 7:6(4), 6:3.


Самураят от Шимане намери най-точния момент, за да отмъсти за двете си поражения от Федерер през тази година и да запише първа победа над швейцареца от 2014-та година насам.


Нишикори влезе в заключителния турнир след отказите на Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро, но доказа, че напълно заслужава мястото си в Лондон. Той стигна до крайния успех над шесткратния шампион за по-малко от 90 минути игра.


В първия сет двамата тенисисти показа отличен начален удар и трудно губеха точки от сервис, като без нито една точка за пробив се стигна до тайбрек. Там Нишикори показа самурайска точност и издръжливост и поведе с 6:1 точки, след което пропусна три сетбола, но от четвъртия опит успя да затвори частта. 


Втората част започна добре за Федерер, който успя да пробие още в първия гейм, но Нишикори се върна моментално в сета с рибрейк. При 3:2 японецът нанесе втори удар в сета, успя да възползва и от втората си точка за пробив и поведе с 4:2, а до края на мача загуби само една точка на свой сервис.


Така Нишикори и Кевин Андерсън вече имат по една победа в група "Лейтън Хюит", след като южноафриканецът надигра Доминик Тийм в другия мач за деня. Утре на корта ще излязат останалите четирима играчи от втората група "Густаво Куертен" - Александър Зверев, Марин Чилич, Новак Джокович и Джон Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини