Чилич: Малките неща ще направят разликата



11-11-2018 10:35 | Николай Драганов

Марин Чилич ще участва за четвърти път в своята кариера в заключителния турнир при мъжете, който събира най-добрите осем тенисисти през сезона. Хърватинът ще се опита за първи път да прескочи груповата фаза. 


Чилич ще открие участието си в Лондон с мач срещу Александър Зверев в понеделник, като досега не е печелил първия си двубой. В неговата група "Густаво Куертен" са още световният №1 Новак Джокович и Джон Иснър.


"Малките неща ще направят разликата. Да играеш срещу най-добрите винаги е голямо предизвикателство, мачовете винаги са много оспорвани и трудни", коментира Чилич в навечерието на турнира. До този момент той има 1 победа и 8 загуби в предишните си три участия.


В началото на сезона Марин стигна до финал на Australian Open, но го загуби за сметка на Роджър Федерер. В Куинс той спаси мачбол на финала срещу Новак Джокович, преди да успее да победи сърбина за трофея, който си остана засега единствения за него през 2018-та година. Въпреки това, цялостното му добро представяне го поставя под №7 в света преди старта на надпреварата в Лондон.


"Тази година се чувствам много добре подготвен, чувствам се добре физически. Психически се чувствам свеж и готов за предизвикателствата. Мисля, че предишният ми опит ще ми помогне да се подготвя по-добре", каза още хърватинът.


След ранни загуби в Токио, Шанхай и Базел, Чилич откри най-добрата си форма в Париж, където победи миналогодишния шампион в Лондон - Григор Димитров, преди да бъде спрян от Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини