Нишикори надъха Осака преди финала



08-09-2018 16:34 | Николай Драганов

Кей Нишикори имаше невероятния шанс да осигури на Япония двама финалисти в двата финала на US Open, но Новак Джокович се оказа непреодолимо за него препятствие.


Въпреки това на корта тази вечер в битка за трофея от Откритото първенство на САЩ ще излезе Наоми Осака, която има за съперник Серина Уилямс.


"Сигурен съм, че Наоми ще има своя шанс да победи Серина. Мисля, че тя ще задържи в мача", коментира Нишикори, който игра финал на US Open през 2014-та година, но отстъпи на Марин Чилич.


20-годишната Осака е първата японка, която ще играе финал при жените в Големия шлем, а ако успее да спечели титлата ще стане и първият представител изобщо на своята държава с подобен успех.


Кей и Наоми вече написаха история, като станаха първата японска двойка, която достига до полуфиналите в турнир от Шлема в един сезон. 


"Мисля, че всичко ще бъде наред. Тя играе невероятен тенис. Разбира се, финалът е нещо различно, но се надявам да се наслади и да играе на високо ниво", пожела Нишикори на своята млада сънародничка преди двубоя срещу Уилямс, който ще започне малко след 23:00 часа българско време в събота вечер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини