Джокович на осми финал в Ню Йорк



08-09-2018 08:54 | Николай Драганов

Новак Джокович се класира за осми път в своята кариера на финал на Откритото първенство на САЩ. Сърбинът не допусна изненада в полуфиналния си сблъсък с Кей Нишикори и го победи категорично с 6:3, 6:4, 6:2.


За Ноле това ще бъде 23-ти финал в турнир от Големия шлем, от които е спечелил 13, и общо 102-ри в кариерата му. Негов съперник в битката за титлата от US Open 2018 ще бъде шампионът от 2009-та година Хуан Мартин дел Потро.


Победата над Нишикори означаваше също така, че Ноле се класира преждевременно за заключителния "Мастърс" турнир в Лондов в края на годината, като това ще бъде негово 11-то участие там. 


Осмият му финал в Ню Йорк пък го нареди до Иван Лендъл и Пийт Сампрас, а в неделния финал сърбинът ще се опита да спечели трета титла от US Open след успехите през 2011 и 2015-та година. 


За Джокович това беше 15-та победа в 17 мача срещу Нишикори, като сърбинът успя да си отмъсти за загубата от Кей на тази фаза през 2014-та година. За целия полуфинален двубой Ноле не допусна нито веднъж да загуби своето подаване, като за сметка на това проби японеца по веднъж в първия и втория сет и два пъти в третия.


Ключов за крайния изход от мача се оказа втория сет, в който Нишикори беше равностоен, а във втория гейм дори пропусна две точки за пробив, но в крайна сметка Ноле взе своето след пробив в петия гейм, макар преди това Кей да се възстанови от изоставане 0:40. 


В преките двубои с Хуан Мартин дел Потро, сърбинът води с 14:4 победи. Ноле е спечелил и двата им мача на US Open - през 2007-ма година в трети кръг и през 2012-та на четвъртфиналите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини