Виландер: Дано Федерер не се пенсионира заради контузия



08-09-2018 14:15 | Николай Драганов

Носителят на 7 титли от Големия шлем и експерт в "Евроспорт" Матс Виландер изрази надежди, че живата легенда на тениса Роджър Федерер ще сложи край на своята кариера по свое решение и подобаващ начин.


Коментирайки големият въпрос на последните години - кога ще сложи край Маестрото, който наскоро навърши 37 години - Виландер заяви: "Уверявам ви, че започвате да си мислите: Това може да ми е за последно. Надявам се Роджър Федерер да сложи точка по своя воля. Когато спре да играе, да е защото не иска да играе повече, а не защото има физически проблем".


"Той все още може да печели турнири от Големия шлем - спечели три в последните две години. Не е печелил US Open от десет години, което със сигурност човърка нервите му", добави Матс. Шведът подчерта, че неговата кариерата е била съвсем различна от тази на Федерер.


"Дори не бях близо до неговото ниво. Никога след 25-тия ми рожден ден не съм се борил за големите титли", призна 54-годишният Виландер, който се отказа на 32-годишна възраст, като преди това спечели по три пъти Australian Open и "Ролан Гарос" и веднъж US Open.

 

Макар преди турнира да заяви, че този сезон Откритото първенство на САЩ е сред големите му приоритети, Роджър Федерер допусна тежка загуба на осминафиналите от 29-годишният австралиец Джон Милмън, който се намира под №55 в световната ранглиста. 

 

Седмици по-рано Маестрото игра финал на "Мастърс" турнира в Синсинати, но допусна категорично поражение от Новак Джокович. На Уимбълдън от позицията на действащ шампион швейцарецът отстъпи на Кевин Андерсън на четвъртфиналите, допускайки обрат от 0:2 сета. 

 

Въпреки това Федерер успя да спечели три титли през 2018-та година досега, включително своя 20-ти трофей от Големия шлем в началото на годината в Австралия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини