Шокираща загуба на Роджър Федерер



04-09-2018 09:49 | Tennis24.bg

Австралиецът Джон Милман постигна най-шокиращия резултат на Откритото първенство на САЩ тази година, след като победи петкратния шампион Роджър Федерер с 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3) в мач от осминафиналите на турнира. До този момент 55-ят в световната ранглиста Милман нямаше нито една победа над тенисист от топ 10 (0-10), а Федерер бе пропуснал четвъртфиналите само веднъж в последните 13 години.

На „Артър Аш Стейдиъм“ обаче австралиецът показа характер и устойчивост, за да запише най-голямата победа в кариерата си и да си уреди среща с Новак Джокович на четвъртфиналите. Световният номер 2 водеше с 6:3, 5:4, 40:15 на собствен сервис и бе само на точка от два сета преднина, но допусна два поредни пробива, за да загуби втория сет.

Швейцарският маестро имаше проблеми с непоносимата влажност в Ню Йорк, докато Милман бе солиден от основната линия и се наложи в оспорвания тайбрек на третия сет, за да се доближи на сет от победата. В четвъртата част носителят на 20 титли от Големия шлем поведе с пробив, но отново не успя да удържи преднината си и в крайна сметка се стигна до нов тайбрек, който австралиецът спечели със 7-3, за да затвори мача след три часа и 34 минути игра.

По този начин 37-годишният Федерер се прости с мечтите за шеста титла от „Флъшинг Медоус“, а Милман достигна първия си четвъртфинал в турнири от Големия шлем, където ще се изправи срещу Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини