Куевас по план към 4-та поредна титла в Сао Пауло



03-03-2018 09:40 | Николай Драганов

Трикратният шампион от турнира от сериите ATP 250 в Сао Пауло Пабло Куевас продължава похода си към четвърта титла след труден успех над Леонардо Майер с 6:2, 6:7(13), 7:6(5). 


Преди да се класира на полуфинал в тазгодишното издание на любимата си надпревара, Куевас пропусна четири мачбола във втората част, която в крайна сметка загуби. 


Драма не липсваше и в третия решителен сет, който също влезе в тайбрек, но при 5:5 Майер стана първият от двамата, който губи подаването си, а малко по-късно Куевас се възползва и от петия опит все пак затвори мача в своя полза след 2 часа и 55 минути на корта.


За оспорвания двубой свидетелства и друга статистика - на спечелените точки - съответно 111 за Майер и 112 за Куевас. Тази решителна финална точка разлика донесе на Куевас забележителната 15-та поредна победа на Brasil Open, където той е шампион през 2015, 2016 и 2017-та година. 


"Беше много труден, дълъг мач. Имах много шансове да затворя мача в този втори сет. После в третия ретурът ми не беше така добър, а Лео сервираше добре", призна Куевас, който благодари на бразилските фенове за подкрепата, както и на своите сънародници от Уругвай, които присъстваха на трибуните, сред които бе екс-капитанът на националния отбор по футбол (и легенда на бразилския Сао Пауло) Диего Лугано.


За място на финала Куевас ще спори с втория поставен в схемата Фабио Фонини от Италия, който достигна до третия си полуфинал за сезона след успех с 6:4, 6:2 над испанеца Гилермо Гарсия-Лопес. 


В другата част на схемата изненадата на турнира Николас Джари продължава да прави необходимото, за да влезе под светлините на прожекторите. 22-годишният чилиец отстрани поставеният под №1 в схемата Алберт Рамос-Винолас след 6:7(6), 6:4, 7:6(3) в двубой, продължил 2 часа и 46 минути.

 

Това е втора победа за Джари над 19-тия в света Винолас, след като двамата се срещнаха преди две седмици на турнира в Рио. Седмица по-рано в Еквадор чилиецът достигна до първия четвъртфинал, а в Рио игра полуфинал, загубен от Диего Шварцман. С достигането си до нов полуфинал, този в Сао Пауло, Джари показва, че успехите му далеч не са плод на случайност.


Той става първият представител на Чили, който достига до два поредни полуфинал от Фернандо Гонзалес през 2009 година. Джари завърши 2017-та година под №100 в света, като се очаква да се изкачи поне до №66. Той може да направи и по-голям пробив в зависимост от представянето му на полуфинала, където го очаква аржентинецът Орасио Себайос, надиграл с 6:7(3), 6:2, 6:4 фаворитът на домакините Рожерио Дутра Силва.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини