Баутиста Агут сложи край на приказката на Джазири, ще спори с Пуй за титлата



02-03-2018 20:24 | Николай Драганов

Французинът Лука Пуй и испанецът Роберто Баутиста Агут ще спорят за титлата на турнира от сериите ATP 500 в Дубай. 

 

Световният №15 Лука Пуй се класира на своя трети финал за сезона в общо пет изиграни турнира, след като се наложи с 6:3, 6:7(4), 7:6(4) над Филип Крайнович в първия полуфинал.


Французинът стигна до успеха след 2 часа и 19 минути на корта и вече има 11 победи и само две поражения от Australian Open насам, когато отпадна в първи кръг. 24-годишният Пуй е на две позиции от рекордната за себе си №13, а при успех на финала ще пробие за първи път в Топ 10. 


По-рано през сезона той спечели титлата в Монпелие след победа над Ришар Гаске на финала, а малко след това отстъпи на Карен Хачанов на финала в Марсилия. Общо в кариерата си Пуй е спечелил пет трофея и е изгубил три финала.


"Да играя за място в Топ 10 за първи път, разбира се, е нещо страхотно. Но е ясно, че ако играя така всяка седмица и съм фокусиран, както съм в момента и така силен, рано или късно ще бъда в Топ 10", каза Пуй. 


Негов съперник на финала в Дубай ще бъде третият поставен Роберто Баутиста Агут, който сложи край на приказката на Малек Джазири. 


Тунизиецът отстрани Григор Димитров на старта на турнира, а след това записа още две победи, но не успя да стигне до първия си финал, след поражението с 3:6, 4:6 от Баутиста Агут. За испанеца това ще бъде 13-ти финал в кариерата, 7 от които завършили с титли. 


Световният №23 вече спечели една титла през годината - в Окланд през януари, а преките двубои срещу Пуй води с 2:1 победи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини