Дел Потро подчини Зверев, ще спори с Андерсън за титлата в Акапулко



03-03-2018 08:45 | Николай Драганов

Кевин Андерсън и Хуан Мартин дел Потро ще се изправят един срещу друг в битка за трофея в турнира от сериите ATP 500 в Акапулко. 


Южноафриканецът се наложи с 6:3, 4:6, 6:3 над младия американски квалификат Джаред Доналдсън в първия полуфинал и се класира за втори път в кариерата си за мач за титлата в този турнир. През 2014-та година Андерсън беше спрян на финала от Григор Димитров.


Това ще бъде втори пореден финал за Кевин, който стигна до трофея в Ню Йорк в средата на февруари. Ако успее отново да стигне до успеха ще спечели титла №5 в кариерата си и първа от категория ATP 500.


Негов съперник на финала ще бъде Хуан Мартин дел Потро, който отказа поставения под №2 в схемата и №5 в света Александър Зверев и го надигра с 6:4, 6:2. Аржентинецът записа втори успех над Зверев от два мача помежду им и ще търси своята 21-ва титла в кариерата срещу Андерсън.


"Кулата от Тандил" не допусна дори точка за пробив в първата част, но за сметка на това проби на 0 в третия гейм подаването на Зверев. Докрая на частта германецът трябваше да спасява още две точки за пробив в петия и деветия гейм, но така и не успя да доближи съперника си.


Отново в третия гейм и на втория сет Дел Потро стигна до втори пробив в мача, а при 3:2 Саша пропусна своя шанс да остане в мача, като пропусна точка за връщане на пробива. Още в следващия гейм той на свой ред бе пробит отново, а малко по-късно Дел Потро безпроблемно затвори срещата.

 

Поражението на Зверев е добра новина за Григор Димитров, който можеше да бъде изместен от четвъртата позиция в ранглистата при титла на германеца в Мексико. 


До този момент аржентинецът и Кевин Андерсън имат шест двубоя помежду си, като всички от тях са спечелени от Дел Потро. За последно двамата играха през миналата година в Делрей Бийч. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини