Звонарьова изостава с уроците, но не и с победите



16-02-2011 11:37 | Станко Димов

Световната номер 3 Вера Звонарьова започна с победа участието си на силния турнир в Дубай. В среща от втори кръг рускинята победи безпроблемно с 6:3, 6:1 Роберта Винчи (Италия) след малко повече от час игра.


"Винаги е трудно в първите мачове на големите турнири. Трябва да настроиш играта си към условията на корта и мисля, че днес се справих добре", сподели секунди след успеха си Звонарьова.


"Радвам се, че отново съм в Дубай. Надявам се, че ще зарадвам хората тук и ще направя силен турнир. Няма как да съм разочарованa от началото на сезона. Играх полуфинал на Australian Open, което не е никак малко. Разбира се, че искам да побеждавам във всеки мач, но знам, че това е невъзможно. Важното е човек да се учи от загубите си", каза още Звонарьова.


Рускинята изрази и съжаление, че не може да намери време за следването си. Както е известно тази година на Звонарьова и предстои дипломиране и освен за тежките битки на корта синеоката красавица ще трябва да мисли и за учение.


"Ако трябва да бъда честна изоставам доста с материалите за университета. От една седмица не съм пипала учебник. Трудно ми е да бъда добра тенисистка и студентка. За мен е важно да се развивам като личност извън тенис кортовете", категорична е Звонарьова.


В следващия кръг в Дубай Вера ще се изправи срещу победителката от мача Алиса Клейбанова (Русия) и Ярмила Грот (Австралия). 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини