Ана Иванович пак със загуба, не иска нов треньор



15-02-2011 19:13 | Николай Драгиев

Ана Иванович записа поредна загуба. Сръбкинята отпадна още в първи кръг на силния турнир в Дубай. Надигра я опитната Пати Шнидер след 4:6, 7:6(2), 6:2. Иванович спечели първия сет, но във втория сет швейцарката имаше водеща роля. Тя измъкваше важните точки и изравни сетовете благодарение на тайбрек.

В решителния трети сет Иванович буквално се срина, направи четири двойни и куп непредизвикани грешки, което разбира се, бе фатално за нея. Освен всичко доста ветровитото време в Дубай не позволи на бившата номер 1 да разгърне играта си.

През миналата седмица Иванович бе победена на четвъртфинал в Патая от Роберта Винчи, а на Australian Open напусна още след първи кръг със загуба от Екатерина Макарова.

В същото време Иванович реши да не търси треньор и ще пътува сама по отделните турнири. Тя прекрати наскоро своето кратко сътрудничество с португалския специалист Антонио Ван Грихен. В края на миналата година пък тя бе напусната от Хайнц Гюнтард, който й помогна да подобри значително играта си.

"Аз съм в период от кариерата си, в който мога да преценявам какво ми е нужно, какви задачи трябва да изпълнявам. Нямам нужда от някой, който да ми повтаря основните принципи в тениса. Реших да не започвам ново подобно сътрудничество и ще видим как ще тръгне играта ми за в бъдеще," коментира Иванович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини