Наказват сурово Вера Звонарьова за ругатни (видео)



15-02-2011 17:12 | Николай Драгиев

Световната номер 3 Вера Звонарьова е заплашена от сериозна глоба. Рускинята си изпусна нервите в полуфинала на турнира в Патая през миналата седмица и отправи "ругатни" по адрес на съдията на нейния полуфинален двубой с Даниела Хантухова.

Реферът на двубоя взе странно решение да отмени точка за Звонарьова, която щеше да й донесе резултат 5:5 (* в края на видеото). Вместо това той отсъди 5:4 и 40:40, след което Хантухова приключи двубоя в своя полза. Това разбира се предизвика реакцията на Звонарьова, която обаче твърди, че думите й са били на руски, при това отправени към самата нея.

"През целия мач си говоря на руски. Вие знаете ли руски?," обърна се Звонарьова към съдията. Тайландецът от своя страна има друга версия - Звонарьова е отправила обидни реплики на английски.

"Всичко, което каза Вера не бе насочено към съдията," коментира нейната майка Натали, опитвайки се да защити дъщеря си.

В Патая Звонарьова заработи 20 000 долара и се очаква голяма част от тях да отидат за евентуалното наказание от WTA. Точната сума все още не е известна.

Това не е първият случай, в който Звонарьова си позволява да използва нецензурни изрази. На US Open 2009 тя бе наказана с 1500 долара за нов подобен залп.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини