България ще играе за връщане във II група (снимки)



07-04-2017 18:43 | Любомир Тодоров

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина

България спечели своята Група „А” на III група от зона „Европа” за Купа „Дейвис”. Това стана факт, след като избраниците на капитана Тодор Енев победиха Гърция в решаващия двубой в петък. Успехът на „лъвовете” изкова първата ни ракета Александър Лазов, който се наложи с 2:0 сета над Йоанис Стериу, в отделните части 6:3, 6:4 след малко повече от час игра.

Припомняме, че по-рано през деня Димитър Кузманов даде аванс на нашия тим, осъществявайки обрат срещу Харалампос Капоянис – 6:7 (6), 6:2, 6:4. Благодарение на двата успеха на единично нашият тим си гарантира крайния успех и първото място в групата.

В събота България ще играе полуфинал срещу победителя от Група „D”, където в спор за първото място са селекциите на фаворита Ирландия и Черна гора. Реално полуфиналът в събота се явява плейоф за изкачване в Група II на неофициалното световно отборно първенство.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ЛАЗОВ

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА КУЗМАНОВ

Лазов, който вчера не загуби дори гейм в двубоя си срещу арменеца Микаел Аветисян, днес имаше малко по-трудна задача. Левичарят от Пазарджик направи два пробива в първия сет срещу Стериу и се наложи с 6:3.

На старта на втората част двамата си размениха по един брейк, а ключовият момент настъпи в седмия гейм, в който Лазов отново успя да пробие – 4:3. До края на срещата първата ни ракета не допусна ри-брейк и осигури крайния успех на нашия тим, записвайки третата си победа на сингъл с екипа на България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини