Чилич поглежда към историята



21-11-2016 14:40 | Станко Димов

Първата ракета на Хърватия Марин Чилич си припомни момента, в който родината му спечели за първи и единствен към днешна дата път Купа „Дейвис”. Това се случи през 2005-а година, когато хърватите в състав Иван Любичич, Марио Анчич, Иво Карлович и Горан Иванишевич се наложиха с 3:2 победи над Словакия.  

„В този момент аз се борих за първото място при юношите”, припомня си Чилич. „Бях в САЩ, където имах участие в няколко турнира. Помня добре. Годината беше страхотна за Иван Любичич, както и за Марио Анчич, който се представи отлично на двойки, а освен това ни донесе победата в последния мач. Беше невероятно изживяване за Хърватия”.

Чилич не скри надеждите си, че той и съотборниците си ще успеят да донесат на родината си втори триумф за Купа „Дейвис”.

„Страхотно постижение е, че се класирахме за финал като непоставени. Първият път, когато го направихме, отново не бяхме сред поставените. Това просто показва колко голям потенциал имаме”, каза Чилич.

Хърватия приема Аржентина във финала на Купа „Дейвис” в края на седмицата (петък-неделя). Tennis24.bg ще има пратеник на финала в Загреб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини