Изабелла пред Tennis24.bg: Исках да играя точно с Халеп



13-07-2016 12:24 | Любомир Тодоров

Националката на България за "Фед къп" Изабелла Шиникова записа вчера първата си победа в основна схема на турнира от календара на WTA в Букурещ. Софиянката ще дебютира сред първите 150 в световната ранглиста на 18 юли. Ето какво сподели от румънската столица ексклузивно за Tennis24.bg Шиникова часове преди мача си на двойки.

- Изабелла, като преспа вече разбра ли какво си постигнала с победата над Козлова?
- Аз бях готова за този мач и бях много уверена в себе си срещу украинката. Затова не съм се и съмнявала, че ще успея. Това ми донесе и хубавата и важна победа.

- Кой беше ключовият момент в мача?
- Започнах много силно, с много хъс и желание за победа. Не дадох на съперничката шанс да играе в първия сет, доминирах и така спечелих частта. В последствие се подведох по темпото на Козлова и отстъпих във втората. В третия сет отново се концентрирах максимално, започнах да водя играта и това ми донесе успеха.

- Изигра 4 трисетови мача, уморена ли си?
- Разбира се, че има умора у мен. Но се чувствам много добре физически и съм готова на 100 процента да се хвърля срещу Халеп и да се опитам да я надиграя.

- Излизаш срещу бившата №2 в света. С каква настройка си за този мач?
- Откакто дойдох в Букурещ, още преди началото на квалификациите, страшно много исках да играя точно срещу Симона. Направих всичко необходимо да стигна до този двубоя. Разбира се и благодарение на жребия стигнах до този мач. Не съм гледала мача й снощи, но няма с какво да ме изненада.

- Познавате ли се със Симона?
- Да, играли сме като девойки една срещу друга. Беше на едно европейско първенство до 14 години в Талин. Халеп още тогава беше звезда и с класи над другите тенисистки на нашата възраст. Тогава се представих много достойно, надявам се и в четвъртък да покажа това, което мога!

Любомир Тодоров

Шиникова 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини