Шиникова срещу Халеп в четвъртък



13-07-2016 09:06 | Любомир Тодоров

Изабелла Шиникова ще срещне водачката в схемата на турнира в Букурещ Симона Халеп на осминафиналите. Двубоят ще бъде в четвъртък, най-вероятно във вечерната сесия.

Късно снощи петата в световната ранглиста румънка се наложи над Барбора Крейчикова от Чехия с 3:6, 6:1, 6:1 на пълния до край централен корт.

Българката записа вече четири поредни победи в състезанието, където тръгна от квалификациите. Вчера тя отбеляза и първи успех в основна схема на турнир на WTA, след като отстрани украинката Катерина Козлова с 6:2, 3:6, 6:3.

Халеп и Шиникова, които са на по 24 години, никога не са играли до момента. Снощи пресконференцията на тенисистката от Констанца започнала след 22 часа и била изключително кратка. Затова Симона не е коментирала следващата си съперничка, обясни колегата от Gazeta Sporturilor Луминита Паул.

Софиянката ще излезе на корта и днес. В турнира на двойки Изабелла и чехкинята Рената Ворацова се изправят срещу участващите с "уайлд кард" представителки на домакините Ирина Бара и Николета Даскалу. Мачът е втори на корт "Грандстанд", където прогрпамата стартира в 14 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини