Джокович: Контролирах нервите си срещу агресивния Кей



08-05-2016 09:05 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

26-годишният Кей Нишикори загуби трети мач за сезона от Джокович (8-ми в кариерата) на полуфинала в Мадрид, но гледа позитивно за предстоящите турнири на червено в Рим и Париж.

„Стартирах много добре в първия сет, бях агресивен, контролирах ситуацията, може би накрая направих някои грешки, които ми костваха сета. Разочарован съм, но бях победен с малко. Той заигра по-добре във втората част, бе по-уверен и релаксиран, имах шансове да стигна до трети сет, но в тайбрека малко бях уморен, а и вятърът попречи за някои топки – каза Кей. - Научих много неща днес. Чувствам се добре на червено, много по-уверен от финала в Маями срещу Новак. Имах 2 добри седмици – финал с Рафа в Барселона и тук, очаквам да се представя успешно следващата в Рим и на "Ролан Гарос”.

Джокович призна, че японецът го е затруднил в двубоя.
„Той е топиграч с качества, който се възползва от всяка възможност, не бе леко да затворя мача с няколко добри точки. Той започна извънредно добре, знаеше какво иска и го постигаше, бе агресивен на всяка къса топка. Случва се мачът да се обърне бързо, особено срещу Кей. Той започна да диктува играта и отидохме в тайбрек, където трябваше да контролирам нервите си. Бях стабилен с психическа устойчивост, въпреки че пропуснах 3-4 мачбола. Трябваше да сервирам добре и да избегна трети сет.”

Ноле добави, че не се чувства уморен и чака сериозна битка с Анди:

„Физически съм ОК, нямах толкова тежки мачове. Анди е във форма, днес го показа, всички знаем колко е тежко да спечелиш срещу Рафа на червено и пред испанска публика, ще е хубав мач. Вчера играх практически в зала, днес имаше и вятър. Анди подобри много играта си на червено, работяга е, движи се по-добре, изработва си точките. Ще е важно как ще започнем мача, очаквам голямо предизвикателство”.

Снимка: БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини