Ноле стигна четвъртфинал в Мадрид



05-05-2016 19:16 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович отупа за час с 6:2, 6:1 испанеца Роберто Баутиста Агут и се класира без проблеми за четвъртфиналите на турнира Мутуа Мадрид Оупън (5,72 М евро). Следващият му съперник идва от мача между Милош Раонич (Канада, 11) и Алекс Долгополов (Укр) във вечерната сесия след 21 ч.

Централният корт в Каха Махика „Маноло Сантана” бе пълен, повечето зрители бяха испанци и логично подкрепяха сънародника си от Кастейон, Валенсия. Интересно е, че 28-годишният Баутиста е бил футболист и е играл за юношеския отбор на Виляреал, така че днес ще стиска палци на бившите си съотборници срещу Ливърпул в шанса им за първи финал в историята за купата на УЕФА.

Самият Ноле, голям почитател на Реал Мадрид, снощи изгледа на живо с брат си и Рафа Надал победата на „белия балет” над Манчестър Сити на „Сантяго Бернабеу”, където си побъбрил с футболистите и бившата звезда Роналдо Да Лима. Днес бразилецът дойде да го гледа на корта с приятел, заедно с Тони Крос и баскетболиста Серхио Родригес с приятелките си. Компанията в ложата на Реал допълваше лично собственика на турнира Йон Циряк.

Ноле имаше леки затруднения при 2:2 в първия сет, когато Роберто играеше по-самоуверено и точно. В този пети гейм след 4 възможности, Джокович го проби и оттам затвори частта. На корта не бяха забелязани сръбски знамена, но се чуваха странни крясъци от горните трибуни, които развеселяваха публиката. Баутиста опита да се противопостави във втория сет, но Ноле го натисна с бекхенд слайс и форхенд по линиите и го принуди да греши. След 1:1 Баутиста не получи шансове, а и направи доста грешки (15 непредизвикани) срещу 25 успешни точки за сърбина и 86% вкаран първи сервис.

„Вчера се видях с Роналдо на мача, всеки почитател на футбола в Сърбия и света знае кой е, малко бе смешно – като малък му се възхищавах по телевизията, сега той е дошъл да ме гледа на корта….голяма чест е!” – каза Ноле пред тв-камерата на Алекс Кореча.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини