Ноле си уреди 48-а среща с Рафа



19-03-2016 08:32 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович се класира на полуфиналите на турнира от "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Там шампионът ще се изправи срещу Рафаел Надал.

Ноле се наложи над Жо-Вилфред Цонга от Франция със 7:6(2), 7:6(2) в двучасов мач и записа 20-а победа за сезона от 21 мача.

В първата част сърбинът сервираше за сета при 5:4, но Цонга върна пробива. В тайбрека Джокович беше категоричен. В следващия сет пък французинът направи ранен брейк, но четирикратният победител в турнира го върна за 2:2. В десетия гейм 28-годишният белградчанин имаше два мачбола, но Жо-Вилфред ги отрази с форхенд уинъри. В тайбрека отново Ноле доминираше и спечели срещата.

Джокович и Надал ще се срещнат за 48-и път като сърбинът води с 24-23 в най-дългото съперничество в АТР. Новак е спечелил девет от последните десет мача помежду им. Рафа успя да го победи само на финала на "Ролан Гарос" през 2014 година.

Само в Индиън Уелс двамата са играли три пъти. Испанският левичар спечели на финала през 2007-а, но след това Ноле спечели на полуфинала през 2008 г. и на финала през 2011 г.

"Рафа е голям състезател и голям боец. Той беше в трудни ситуации няколко пъти през седмицата и показа защо е е един от най-добрите играчи в историята на тениса. Той никога не се предава и те кара да правиш допълнителни удари. Аз спечелих последните срещи, което ми дава известно психологическо предимство. Но нищо не се знае. Надявам се да успея да покажа най-добрата си игра утре", коментира Джокович.

В другия полуфинал в ндиън Уелс се срещат Милош Раонич и Давид Гофен. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини