Ноле убедителен, Рафа спаси мачбол



17-03-2016 08:20 | Любомир Тодоров

Двамата най-високопоставени останали тенисисти в Индиън Уелс Джокович и Надал се класираха на четвъртфинал по различен начин.

Световният номер едно Новак Джокович победи с 6:3, 6:3 Фелисиано Лопес от Испания. В първата част шампионът в турнира спечели само четири точки на сервис на левичаря, но те бяха в един гейм, когато Ноле проби и после взе сета. И във втория Джокера доминираше. Точно срещу Лопес беше единствената загуби на Новак този сезон, след като се отказа след първия сет на турнира в Дубай.

"Щастлив съм, че изиграх мач, в който нямах проблеми. Фелисиано е труден съперник. Той е левичар със страхотен сервис и волета, но аз играх солидно и не му дадох много възможности да излиза на мрежата", коментира Джокович.

В следващия кръг Ноле очаква №7 в схемата Жо-Вилфрид Цонга. Французинът спря Доминик Тийм от Австрия с 6:3, 6:2.

Четвъртият поставен Рафаел Надал спаси мачбол преди да успее да надделее над 18-годишния Александър Зверев след 6:7(8), 6:0, 7:5.

Испанският левичар, който има три титли в Индиън Уелс, стигна до сетпойнт в първата част, но пропусна след форхенд в аут и германецът спечели сета. В следващия Надал вдигна нивото и даде само девет точки на Зверев.

В заключителния сет Саша на два пъти проби и при 5:4 сервираше за място на четвъртфиналите. Двуметровият германец стигна до мачпойнт, но напрежението го скова и той пропусна лесно воле. След това Зверев рухна психически и Рафа спечели 15 от оставащите 16 точки.
Надал

Тийнейджърът пропусна шанса да запише първи успех срещу тенисист от Топ 10 и да стане най-младият четвъртфиналист в турнира след Майкъл Ченг и Андре Агаси.

"Велика победа, от която съм много щастлив. Доволен съм от психическата устойчивост, която демонстрирах и бойния дух в целия мач. Вярвах, че мога да спечеля дори и в най-трудните моменти", заяви Надал.

На четвъртфинал го очаква №5 Кей Нишикори. Японецът успя да направи обрат срещу последния оцелял янки Джон Иснър и спечели с 1:6, 7:6(2), 7:6(5), въпреки 23-те аса на съперника.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини