Спортният министър на Русия скочи на щаба на Шарапова



08-03-2016 16:54 | Tennis24.bg

Спортният министър на Русия Виталий Мутко изрази надежда, че Мария Шарапова ще се върне на корта. Бившата №1 в света обяви в понеделник вечер на специална пресконференция в Лос Анджелис, че в допинг пробата й от Australian Open през януари е открито забраненото вещество мелдониум.

"Това е обидно за Мария. Надявам се, че ще я видим отново на корта и сме готови да я подкрепим. Тя пътува от турнир на турнир, има жесток график. Тези, които са в щаба й, са длъжни да следят тези неща", коментира Мутко.

Той разкри, че министерството на спорта е предупредило спортистите и федерациите за това, че веществото мелдониум влиза в списъка със забранени субстанции на WADA от 1 януари 2016 година.

"Преди половин години ние съобщихме на всички федерации, спортисти, на руската антидопингова агенция, че този препарат влиза в списъка на забранените вещества. Спортистите не приемат тези лекарства сами. Треньорите, лекарите, физиотерапевтите и ръководителите на федерации са длъжни да носят отговорност за това. Най-страшното е, че страдат спортистите", каза още Мутко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини