Найк замрази договора си с Шарапова



08-03-2016 10:27 | Tennis24.bg

Мария Шарапова понесе нов тежък удар. Само часове, след като обяви на специална пресконференция, че се е провалила в допингтест след Откритото първенство на Австралия, една от най-големите спортни марки – „Найк“ обяви, че замразява договора си с нея.

28-годишната рускиня призна на емоционална пресконференция в Лос Анджелис, че е дала положителна проба за забраненото от януари тази година вещество Мелдониум. Временно Шарапова ще е аут от тениса, като на този етап не е ясно точно колко време ще продължи наказанието, което ще бъде наложено от ITF (Международна федерация по тенис).

От „Найк“ излязоха със специално съобщение, в което казват, че са натъжени от случващото се с петкратната шампионка от Големия шлем. Шефовете на компанията обещаха да продължат да следят ситуацията. „Тъжни сме, но и изненадани от новините, свързани с Мария Шарапова. Решихме да преустановим отношенията си докато трае разследването“, се казва в пресрелийза.

Шарапова е свързана с „Найк“ от повече от десет години. През 2010 г. тя подписа нов контракт, който я превърна в най-скъпо платената спортистка в историята. За 8 години руската тенисистка трябваше да прибере 70 милиона долара. Маша трябваше освен това да разработи свои модели на „Найк“ и да прибере солиден процент от продажбите на линията си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини